Ajatuksia aluevaaleista 2022

 

Tammikuussa 2022 käytiin historialliset aluevaalit. Niissä linjattiin jokaiselle tärkeistä sosiaali- ja terveys sekä pelastustoimen palveluista. Tulin valituksi aluevaltuuston jäseneksi 661 äänellä. Suuret kiitokset kaikille äänestäjilleni. 

 

Keskustan ratkaisu lähipalveluiden vahvistamiseksi rakentuu kolmesta tekijästä. 

Jokaisessa kunnassa on oltava vähintään yksi sosiaali- ja terveysasema. 

Jokainen meistä löytää näistä peruspalvelut nopeasti ja läheltä. Ne vastaavat asukkaiden tarpeita. Vaativat, harvemmin tarvittavat palvelut voidaan hakea hieman kauempaakin.

Parempi työarki ja työpaikka henkilöstölle. 

Hyvä johtaminen on avainasemassa organisaation joka tasolla, jotta resurssit kohdentuvat oikeisiin paikkoihin. Tässä on paljon tehtävää. 

Yhdellä yhteydenotolla oikea-aikaiseen hoitoon.

Pompottelun on loputtava ja kiireelliset ja vähemmän kiireelliset asiat on laitettava oikeaan järjestykseen. Ennaltaehkäisy jää kuntien vastuulle ja yhteistyön sotealueen ja kuntien välillä on toimittava hyvin.

Lue lisää www.keskusta.fi -sivuilta.

 

Näiden lisäksi olen ottanut omiksi tavoitteikseni:

Perusterveydenhuollon resurssit kuntoon

Nykyisten terveyskeskusten tehtävien muuttuessa on pidettävä huoli, että niissä johtaminen paranee. Uudistuksen tarkoituksen ei ole paikata nykytoimintaa aina uusilla ja taas uusilla korjauksilla. Tavoitteena on uudistaa toiminta kokonaisuutena siten, että johtaminen ja työhyvinvointi paranevat sekä toiminta tehostuu. 

Asiakaspalaute kunniaan

Tällä hetkellä Tampere-Orivesi yhteistoiminta-alue hoitaa kotipaikkakuntani sosiaali- ja terveyspalvelut. Yhteistoiminta pienen ja suuren kaupungin välillä on tuonut esille eri kokoisten organisaatioiden erot mm. tiedon kulkemisessa. Ongelmatapauksen, josta tietoa tuli tietoa niin työntekijöiltä, omaisilta kuin luottamushenkilöiltä, selvittäminen kesti aivan liian kauan. Uutta toimintaa rakennettaessa on selvää, ettei siitä tule heti täydellistä. Uudistusta tehdään asiakkaita/asukkaita/potilaita varten, joten heidän palautteensa kuuleminen on ensi arvoisen tärkeää. Eikä valvontaa pidä unohtaa.

Myös vanhusten sekä erityislasten asiat ovat lähellä sydäntäni omien kokemusteni kautta. Ne ovat kuitenkin hieman liian lähellä, jotta nostaisin ne vaaliteemoikseni. Tiedän kuitenkin miltä tuntuu, kun läheisen viimeisistä päivistä jää ikävä muisto loppuelämäksi tai kun viettää päivää vaille 4 kk vauvan kanssa eristyshuoneessa vailla tietoa hänen tulevaisuudestaan.

Yhteystiedot

Marjo Mäkinen-Aakula

mmakinenaakula(ät)

gmail.com

p. 040 7696056

Facebook: Marjo Mäkinen-Aakula - edustajasi

Twitter @Marjo117

 

Powered by Aava 3